Holland Marie Roden 1986. október 7-én született a Texas állambeli Dallasban. Már egészen fiatalon érdekelte a színészkedés, ám tanulmányaira nagyobb hangsújt fektetet. A Hockaday School intézményében tanult, ami egy csak lányoknak fenntartott bentlakásos iskola, s mivel a szülei az orvostudományban helyezkedtek el, az ő szívéhez is közel állnak a természttudományos tárgyak. Később az UCLA-n molekuláris biológia szakon tanult, három és fél évig orvosi gyakorlatokra járt, hogy szívsebésszé válhasson. Nappali tagozatra járt, de az időbeosztása miatt végül szakot váltott, a diplomáját viszont sikeresen megszerezte.
Színészi pályafutását 2007-ben kezdte, mikor feltűnt a CSI egyik epizódjában Kira Dellingerként. Ugyanebben az évben láthattuk a 12 Miles of Bad Road című sorozatban, melyet a HBO sugárzott. Bronwyn-t alakította, három epizód erejéig volt látható a képernyőkön. Ezen két alakítását megelőzte két rövidfilm is, a Cinsideration, ahol Angelát alakította, valamint a Back at the Ranch, melyben Dawn Leatherwoodként láthattuk.
Első filmes alakítását Skylerként, a Hajrá csajok: A nagy összecsapás című filmben láthattuk. Ezt számos sorozatos mellékszerep követte, majd 2011-ben a Teen Wolfban is feltűnt, ahol Lydia Martint alakítja mind a mai napig. Az igazi sikert ez hozta el számára.

 

(Mielőtt kérdés lenne, a Wikipédián található szócikket jómagam írtam, ezért található meg ugyanez ott is)