Kedvencünket az elmúlt időszakban rengeteg rágalom érte, és számos eddigi rajongója fordult ellene évekkel ezelőtti ügyekre hivatkozva, sőt, néhány hónappal felreppent a hír, hogy bántalmazták, megdobálták és taszigálták egy Teen Wolfos rendezvényen, ám végül nem derült ki, hogy pontosan mi is történt. Holland ezt most elégelte meg, s Instagramján fakadt ki. Két posztott tett közzé, amelyekben megemlíti, miért is vádolhatják őt rasszizmussal, miért tartják kétszínűnek és homofóbnak, ezen két bejegyzés lényegét itt olvashatjátok:

Ismerem magamat és ismerem a barátaimat. Büszke vagyok arra, hogy elmondhatom, a diszkrimináció erkölcsös oldalán állunk. Jókedvűen, lelkesedéssel és tiszteletteljes figyelemmel éljük az életünket. Úgy hírlik, elítélni valakit úgy, hogy nem ismered igazán motiváció az ágyból való kikeléshez… hogy elvágjátok őt az életének jelentésétől… ez kihat az emberek létezésére. Nem kérem, hogy szeressetek. Azt kérem, hogy hagyjatok fel a gyűlölettel. Mindenkinek gondolkodnia kéne, mielőtt beszélni kezd. Jól jegyezzétek meg. Nagy figyelmet kapnak 2016-ban és utána. Hagyjatok fel a gyűlölettel.
Gyűlöletfóbiám van.

Először és utoljára mondom ezt el.
Soha nem címezném ezt ekkora nyilvánosságnak. De úgy érzem, ez mindenkire tartozik.
De valaki, aki közel áll hozzám, felhívta a figyelmemet arra, hogy borzalmas félreértés terjend és az emberek, akik mindenféle mélységesen bántó dolgot aggatnak rám, nagyon súlyos, agresszív vádakat szülnek.
[…]
Hálás vagyok, amiért bejárhattam a világot és élveztem és értékeltem minden percét. Mindig bővíteni akarom a távlataimat és antropológialigal megvizsgálni a különbségeket és a hasonlóságokat is egyaránt. Semmi gond nincs az egészséges vitával, hála az égnek, a homogenizálás nem világszintű. Mikor valakit felvételről hallasz beszélni valamiről, tudd, hogy általában szerkesztett, vagy a témából teljesen kiragadott.

Ezek után twitteren útnak indult a #WeLoveYouHolland trend, ahol a felhasználok Holland védelmére keltek az ügyben, bár akadt olyan is, aki mindenáron azt bizonygatta, hogy a színésznő hazudik, és csak jó színben akarja magát feltűntetni.